logo victus media
Someș SRL
Un lanț de magazine de bricolaj cu istorie, dar care avea nevoie de o structura în marketing.
Somes Logo

CONTEXT

Compania gestionează 4 magazine de bricolaj în București. Are o istorie de 25 de ani, insa nu existau premisele de creștere, marketingul fiind făcut doar la nivel de baza, fără o strategie. Provocari: Am preluat marketing-ul pentru acest business imediat după pandemie. Vânzările incepeau sa scadă iar provocarea a fost sa concepem niște campanii care sa ii facă pe clienții potențiali sa aleagă firma noastră în detrimentul marilor lanțuri. Am făcut o analiza SWOT și am înțeles ca trebuie sa ne focusam pe partea de consultanta și soluții personalizate pentru Șantiere, etc. Am preluat partea de funnel pe social media, campanii google și o linie de consultanta pentru a putea avea o predictibilitate pe partea de marketing pe termen mediu/lung.
Implementare

Analiza a site-ului.

Site-ul este creat pe platforma Magento. Fiind o soluție destul de greoaie, a trebuit sa ne asiguram ca pixelul funcționează bine și catalogul este implementat cum trebuie.

Am implementat un funnel de vanzare pe partea de social media.

Am făcut creativele: Ad-uri video pentru fiecare categorie de produse vandabile în acel sezon.

De asemenea, am gandit un brand book de baza pentru a exista o consecventa pe partea de marketing.

Am creat campanii cu o latura emotionala. Chiar daca domeniul constructiilor este unul lipsit de emotie, am mers pe o analiza profunda a clientilor existenti si potentiali si am incercat sa gasim o abordare a campaniilor care sa vorbeasca despre caminul proaspat construit sau renovat, ce satisfactii aduce pe termen lung, precum si satisfactia implicatii in propriul proiect.
Un exemplu ar fi campania Pasiunea construieste visuri.

Cateva creative mai jos :

 

Rezultate

O crestere cu aproximativ 20% a vanzarilor in primul an de colaborare, in conditiile in care contextul era nefavorabil acestori businessuri dupa pandemie. Majoritatea concurentilor inregistrau scaderi in 2022 – 2023

PORTOFOLIU DESIGN

Vrei să îți duci marketing-ul la următorul nivel?